"Creativity is contagious, pass it on"
A. Einstein

donderdag 10 november 2011

werken met Fimo

Mijn fimo-experiment is uitgedraaid tot een kleine fimoverslaving
en ik zwil mijn hobby graag met jullie delen.

Hier enkele nuttige weetjes:

Bewaar je fimoklei nooit in een plastieken doos! Ik deed het eerst wel, omdat ik niet beter wist en in t begin was er geen probleem, maar fimo geeft een vreemde reactie met plastic! Ik heb zowel mijn doos als een groot deel van mijn fimo moeten wegdoen :-(


Nu bewaar ik mijn klei in een oude koekjesdoos die ik ooit eens in de kringloopwinkel heb gevonden. Je kan je restjes bewaren in huishoudfolie en zo mee in een metalen doos of glazen pot stoppen.
Ik word zelf al vrolijk als ik naar mijn doos vol kleur kijk :-)


Nog een tip: je kan op www.etsy.com mallen kopen om bijvoorbeeld zelf bloempjes te maken en in De Banier hebben ze materiaal om zelf mallen te maken. Dat is nog leuker natuurlijk! (de blauwe mallen heb ik zelf gemaakt)
Ook uitdrukvormpjes zijn heel leuk om mee te werken.Hieronder zie je een foto van de tools die ik gebruik. Je hebt zeker iets nodig wat scherp snijdt (ik gebruik navullingen van een breekmes), een roller om je klei uit te rollen (dat kan ook met een glas), iets om een gaatje in je kraal te maken en penselen en vernis als je de kralen wil vernissen.
Verder gebruik ik zelf nog (waterbestendig) schuurpapier om de kralen glad te schuren. Dat doe ik in een bakje met water en een beetje afwasmiddelen, anders komt er fijn stof vrij en dat lijkt me niet zo gezond.Deze kralen heb ik de laatste dagen gemaakt en zijn klaar om de oven in te gaan, altijd op max 110°Nu nog wat resultaten showen he ;-)


5 opmerkingen:

 1. Wat kan je er leuke dingen mee maken! Het lijkt mij ook leuk, staat op het verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Ik heb al vaker gedacht dat ik dat eens moest proberen.

  Ik heb er ooit één keer iets mee gemaakt, samen met ene vriendin: zo van die poppetjes om op onze bruidstaart te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie juweeltjes heb je gemaakt ! Je hebt een leuke blog !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog geen pastamachine voor het kneden? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen